Ana-Maria Binder, logodnica Principelui Nicolae: „Sibiu a fost și va rămâne pentru mine un oraș de suflet„

0
2932

Alina-Maria Binder încearcă să se reîntoarcă pe plaiurile săseşti, ori de câte ori are posibilitatea. Şi, de fiecare dată, trece şi prin Sibiu, un loc de suflet pentru logodnica Principelui Nicolae.

„Sibiu a fost și va rămâne pentru mine un oraș de suflet. De fiecare dată când îl vizitez mă duce cu gândul în trecut, la viața sașilor din cetate și la obiceiurile acestora. Îmi place să mă plimb pe lângă monumente pe care le admiram și atunci când eram copil: Piața Mare, Turnul cu ceas, Palatul Brukenthal. Între timp au apărut construcții noi și clădiri moderne, dar cu toate acestea Sibiul a reușit să își păstreze farmecul de oraș medieval, oraș cetate. Sibiul este pentru mine o punte între copilărie și maturitate. Mai mult decât atât, este o dovadă vie a istoriei și culturii săsești. De fiecare dată când vin aici simt că mă reconectez cu familia mea extinsă și îmi da energie și forța vitală. Ador să mă plimb pe străzile Sibiului în fiecare anotimp. Iarna, de exemplu, nu ratez în niciun an târgul de Crăciun, unde mă simt minunat”, mărturisește Alina-Maria Binder pentru turnulsfatului.ro.

Logodnica Principelui Nicolae își amintește cu drag de locurile în care a copilărit o bună perioadă de timp. „Cel mai delicios și așteptat moment era vizita la mătușa mea, care de fiecare dată ne așteaptă cu prăjitura preferată – hencleş. Gândul la această prăjitură ne ținea pe mine și pe fratele meu într-o continuă așteptare, sperând în fiecare dimineață că va fi una dintre zilele de vizită. De fiecare dată când mă reîntorc acolo, mătușa mea mă așteaptă cu povești frumoase, prăjitura copilăriei și o energie inepuizabilă”, a mai spus tânăra.

Sursa FOTO: Facebook