Este dulce și parfumat și, pe lângă faptul că îl putem consuma ca atare, din el se pot preparata câteva deserturi delicioase. Astăzi, îți propunem două rețete: înghețată cu pepene galben și dulceață de pepene galben.

Înghețată cu pepene galben

Pentru acest desert răcoritor și aromat, perfect pentru zilele caniculare, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g miez de pepene galben, 3 gălbenuşuri, 120 g zahăr tos, 250 ml smântână, 2 pliculete zahăr vanilat și câteva frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare: Îngheţata de pepene galben se prepară cât ai clipi, cu ajutorul unui blender. Așadar, pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă sau cu ajutorului unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie se toarnă smântâna şi se mai bate încă 5 minute. Pepenele galben pasat se pune peste compoziţia obţinută şi se amestecă uşor, fără să se mai mixeze, până se omogenizează. Se pune la congelator şi se lasă 3-4 ore.

Dulceață din pepene galben

Pentru dulceața de pepene galben aveți nevoie de: 1 kg pulpă de pepene galben, 600 g zahăr pudră, o lămâie, 2 batoane de scorțisoară și un plic de zahăr vanilinat.

Mod de preparare: Mai întâi se taie pepenele, se curăță de semințe și apoi se înlătură coaja. Pulpa de pepene tăiata cuburi se pune cu zahărul, lămâia și aromele într-o cratiță. Se lasă pe foc 20 de minute la foc mare, se reduce focul și se mai pune pe foc mic încă 25 de minute. Când e gata, se pune dulceața caldă în borcane. Se intorc pe capac și se lasă să se răcească. Poftă bună!