Castelul Bethlen, printre cele mai frumoase din România

0
2394

Multe locuri frumoase ascunde România noastră dragă. Castelul Bethlen este, fără doar și poate, unul dintre cele mai spectaculoase castele din țara noastră. Deși de-a lungul timpului, a trecut prin multe încercări, Bethlen își păstrează și acum farmecul de altădată.

Castelul Bethlen se află de peste 150 de ani în satul Arcalia din Bistrița-Năsăud și a aparținut în trecut contelui Bethlen Balazs din Arcalia.

Această bijuterie arhitecturală a fost transformată în Centrul Regional al Francofoniei. Ca să ajungi aici, trebuie să urmezi drumul Sighișoara – Mediaș, iar după localitatea Daneș să faci stânga spre Criș. De acolo mai sunt aproximativ 8 km până la castel, dar peisajele întâlnite sunt o încântare.

Castelul Bethlen este vizitat de mii de turiști curioși de istoria acestuia. E o plăcere să rătăcești prin acest loc și să descoperi fragmente din ceea ce a existat odinioară: vechea scară, marea sală sau arcada care este azi pe jumătate prăbușită sau fântâna din curte. Toate dau farmec locului și sunt ca o reîntoarcere în timp.