Am putea spune despre zmeură că este fructul-minune al sezonului. Are multe calități, ajutând în procesul de slăbire, reduce riscul de cancer, crește fertilitatea și luptă împotriva îmbătrânirii tenului.

Este săracă în calorii și bogată în fibre, tocmai de aceea ar trebui consumată cât se poate de des, în această perioadă.

Dulceață de zmeură- rețeta delicioasă, de făcut acasă. Ingrediente: 800 grame de zahăr, 1 kg zmeură și o lămâie.

Mod de preparare: Mai întâi, spălam bine fructele, după ce le-am curățat de codiţe. Le punem apoi la scurs, într-o strecurătoare. După ce s-au scurs, punem zmeura într-o cratiță, adăugăm zahărul și zeama de la o lămâie și le lăsăm la rece timp de două ore.

Compoziția scoasă de la rece se pune pe foc, la fiert. Este foarte important să amestecați ușor în dulceață, cu o lingură de lemn.  În cazul în care face spumă, aceasta trebuie scoasă imediat. Veți ști că dulceața este gata în momentul în care siropul este legat.

Se pune la răcit, apoi în borcane. Poftă bună!