Lăcașurile de cult sunt locurile unde sufletele zbuciumate își găsesc liniștea, iar rugăciunile rostite cu credință își găsesc ascultare.
Împrejurimile Bucureștiului sunt foarte ofertante în lăcașuri de cult în care credincioșii Îl pot căuta pe Dumnezeu și se pot îmbogăți sufletește.
La 33 km de Capitală, pe malul Neajlovului, se află Mănăstirea Comana, o mănăstire de călugări. Este o ctitorie a domnitorului Vlad Țepeș, ale cărui oseminte se presupune că s-ar afla aici. Arheologii au descoperit aici un mormânt care a fost atribuit domnitorului. Pelerinii se pot închina la moaștele Sfintei Ecaterina, ocrotitoarea lăcașului de cult, și la icoana făcătoare de minuni, veche de 300 de ani, a Sfântului Nicolae.
Mănăstirea Căldărușani se află la aproximativ 40 km de București, în Codrii Vlăsiei. Este o mănăstire de călugări, ctitorie a domnitorului Matei Basarab.
Pelerinii se pot închina aici la racla cu moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălu, mitropolit al Valahiei, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de Noul Neamț și la mormântul preotului Sofian Boghiu.
La doar 12 km de București se află Mănăstirea Cernica, o mănăstire de călugări, ctitorie a vornicului Cernica Știrbei și a soției sale, doamna Chiajna.
Aici se află moaștele Sfântului Calinic, despre care se spune că ar fi avut capacitatea de a citi gândurile oamenilor. A prezis izgonirea domnitorului Al. I. Cuza, cele două Războaie Mondiale și ziua morții sale.
La doar 5-6 km distanță de Mănăstirea Cernica se află Mănăstirea Pasărea. Este o mănăstire de călugărițe, ctitorită de arhimandritul Timotei, starețul Mănăstirii Cernica, și de Sfântul Calinic de la Cernica.
Aici, pelerinii se pot închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, renumită ca vindecătoare de boli grele, la icoana Mântuitorului și la racla cu părți din moaștele Sfinților Pantelimon, Mina și Mercurie.