Cele mai frumoase cascade din România

0
3187

În țara noastră se găsesc câteva cascade spectaculoase, nu atât prin dimensiuni, cât mai ales prin frumusețea pe care natura a creat-o aici.

Tot mai mulți turiști români și străini merg să viziteze aceste cascade, unele dintre ele fiind incuse în topurile celor mai frumoase din lume.

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr face parte din Parcul Naţional Cheile Nerei și s-a clasat pe primul loc în topul cascadelor unice în lume, întocmit de The World Geography. Aici se poate ajunge din DN57B, din Anina spre Valea Minișului, înainte de satul Bozovici. În drumul spre cascadă, vei trece cu siguranță pe la Popasul Paralela 45, unde te poți opri pentru o gustare sau pentru o cafea. (Sursa FOTO: ghiduri-turistice.info)

Cascada Urlătoarea

Situată în inima Munţilor Bucegi, în apropiere de Buşteni, Cascada Urlătoarea este doar una dintre numeroasele atracţii turistice pe care le poţi vizita în regiune. Cascada se află în apropiere de orașul Bușteni și este formată de pârâul Urlătoarea. Înaltă de 15m și zgomotoasă, Urlătoarea este accesibilă tuturor, traseul fiind unul simplu, chiar și copiii mici pot ajunge să o vadă. Aici se poate ajunge fie prin Poiana Țapului sau din Valea Jepilor. (Sursa FOTO: ghiduri-turistice.info)

Cascada Beușnița

Cascada face parte din Parcul Național Cheile Nerei și este formată din 3 cascade, ce coboară pe un perete acoperit cu muşchi, prima dintre ele având o curgere spectaculoasă, înaltă de 15m. Traseul până la Cascada Beuşniţa poate fi urmat din apropierea DN57B, de la Anina, din localitatea Şopotul Nou, pe un traseu marcat corespunzător şi pe care nu ai cum să-l ratezi. (Sursa FOTO: cartitaplimbareata.ro)

Cascada Vălul Miresei

Cascada este cunoscută şi sub denumirea de Cascada Răchiţele, deoarece se află în arealul localităţii cu acelaşi nume, din judeţul Cluj. Căderea de apă de peste 30m este cea care transformă această cascadă într-o atracţie turistică. Legenda spune că aici o mireasă ar fi căzut de pe stânci, doar vălul ei rămânând agăţat de sus, de unde nuntaşii au început să o plângă, formând astfel impresionanta cascadă. (Sursa FOTO: pensiunea-colt-de-rai.ro)