Cum urci spre munte, de-a lungul Oltului sau cobori de la Vâlcea spre Craiova, când ajungi la Drăgășani, trebuie să vizitezi două dintre cele mai frumoase crame din zona Olteniei: Crama Știrbey și Crama AVINCIS.

Crama Știrbey

De peste 300 de ani, vinurile familiei princiare Știrbey sunt apreciate atât în țară, cât și în străinătate, rețetele fiind păstrate din generație în generație. 4 hectare de pământ sunt cultivate cu soiuri de viță de vie roditoare, din care iese, în fiecare toamnă, cele mai apreciate licori.

Domeniul Stirbey, în inima podgoriei Drăgășani, își deschide porțile pentru turiștii dornici să deguste vinurile, însoțite de specialități culinare oltenești, într-un peisaj fermecător.
Sursa foto: agoratravel.ro

 

Domeniul Vila Dobrușa

Crama AVINCIS, de pe Domeniul Vila Dobrușa din Drăgășani, a fost inaugurată în urmă cu 7 ani, iar primele vinuri lansate pe piață au fost cele produse din recolta anului 2010. Conacul familial, restaurat de arhitectul Alexandru Beldiman, păstrează influențele neobrâncovenești de la începutul secolului XX, în timp ce crama a fost concepută ca o navă situată în vârful dealului Dobruşa.

Situată pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunării din România, podgoria Drăgăşani se întinde pe o lungime de 60 de km.

Pe domeniul Vila Dobruşa, poţi rezerva un sejur turistic, cu mese incluse, degustări de vinuri, tur de cramă şi plimbări în vie.

AVINCIS este simbolul renașterii vinurilor românești, sub semnul tradiţiei și modernităţii. Este o întoarcere la origini, dar în același timp o privire spre viitor.

Sursa Foto: avincis.ro