Pentru că suntem în Postul Paștelui, ne-am gândit că ar fi binevenite câteva rețete simple și gustoase, cu ingrediente la îndemâna oricui. Cartofii țărănești și iahnia de fasole sunt două preparate perfecte pentru această perioadă.


Cartofi țărănești

Pentru această rețetă aveți nevoie de: 1 kg de cartofi, 1 ceapă mare, 9 linguri de ulei de floarea soarelui, o linguriță rasă piper sau o jumătate de linguriță, un praf de sare și două lingurițe rase de boia dulce.

Mod de preparare:

Cartofii în coajă se pun la fiert până când intră furculița ușor în ei. Se scot apoi din apă și se lasă la răcit. Se curăță de coajă și se taie cubulețe mici sau se dau prin răzătoare mare. Ceapa tocată mărunt se pune la prăjit în uleiul încins într-o tigaie largă și după ce s-a călit, se adaugă condimentele și se amestecă rapid. Se pun cartofii cubulețe și se amestecă ușor, mai mult întorcându-i de jos în sus ca să nu se strivească. Se servesc decorați cu pătrunjel sau cu iaurt.


Iahnie de fasole rapidă

Pentru rețeta de fasole, aveți nevoie de: 2 conserve de fasole (de 400 gr)
1 sticlă sos BBQ Heinz (de 250 ml), 1 ceapă și 2 căței usturoi, două foi dafin
două fire cimbru (sau 1/2 linguriță cimbru uscat), 1-2 linguri suc de lămâie, 2 linguri ulei, sare, piper și câteva fire de pătrunjel.

Mod de preparare:

Se călește ceapa tocată mărunt în uleiul încins. Când s-a înmuiat, se adaugă usturoiul și se mai călește 1 minut. Se adaugă apoi sosul BBQ și apa, dafinul, cimbrul, puțin piper și sucul de lămâie. Se fierbe la foc mediu pentru 10-15 minute. Se adaugă fasolea scursă (mai lăsați puțin lichid) și se mai fierbe încă 5 minute. Se presară cu pătrunjel tocat.

 

Sursa: www.e-retete.ro