Se apropie Crăciunul, iar oficialitățile au început deja să se pregătească pentru această mare sărbătoare. În țara noastră, perioada desfășurării acestor târguri este cuprinsă între a doua jumătate a lunii noiembrie și 31 decembrie.

Piața Mare din Sibiu, desemnată monument arhitectural de către UNESCO, găzduiește câteva clădiri de referință, printre care Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastră, Casa Heller etc. Iarna, dacă vremea se încumetă să dea o ninsoare adevărată, locul devine unul de vis. În fiecare an, de Crăciun, locul pare desprins din cărțile cu povești de odinioară, cu căsuțele de lemn, cu turtă dulce și tot felul de bunătăți aburinde, cu brazi împodobiți și cu meșteșugari care vin cu cele mai frumoase produse de sezon.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca are loc în perioada 24 noiembrie – 31 decembrie. Aici, în fiecare an, în Piața Unirii sunt aduse căsuțe și tot felul de instalații și lumini care creează o atmosferă veritabilă de iarnă. Li se adaugă numeroase concerte, iar pentru cei mici, Căsuța lui Moș Crăciun, unde aceștia pot lua parte la ateliere de pictură etc.

Nici Târgul de Crăciun din București nu este de ratat! El are loc între 1 decembrie – 27 decembrie. Acesta se deschide pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, în Piața Constituției. Vizitatorii pot găsi aici peste 100 de căsuțe cu decorațiuni, obiecte artizanale, cozonaci, plăcinte și dulcețuri de casă, sarmale, cârnați, zacuscă și murături, alături de tradiționalul vin fiert, acces gratuit la patinoar și tot felul de spectacole.