A venit vremea rece, așa că acum ar fi momentul să petreceți mai mult timp acasă, la gura sobei, alături de cei dragi. De pe mese nu ar trebui să vă lipsească ceva bun, iar noi vă propunem două rețete de tarte, în funcție de preferințele fiecăruia.

Pentru tarta cu brânză de oaie, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg făină, 2 ouă, lapte, drojdie, sare și brânză de oaie. Dacă brânza de oaie este suficient de sărată, nu mai adăugați deloc sare.

Mod de preparare: Într-un vas, amestecați făina, drojdia înmuiată în lapte și puțin zahăr. Puneți apoi 2 ouă, un strop de sare și lapte (sau apă) și faceți un aluat potrivit de întins. Lăsați la dospit la loc călduț, timp de o oră. Întindem apoi aluatul cu făcălețul, dați forma unei plăcinte și umpleți-l cu brânza de oaie care a fost în prealabil sfărâmată cu o furculiță. Le prăjiți în ulei fierbinte și e gata!

Pentru tarta cu gutui, aveți nevoie de următoarele ingrediente: Pentru aluat, aveți nevoie de: 300 grame făină, 200 grame unt, un ou, 4 linguri apă rece, două linguri zahăr și un praf de sare.

Pentru umplutură, trebuie să aveți la îndemână: 4-5 gutui, 60 grame unt și 70 grame zahăr.

Mod de preparare: Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obține o cocă omogenă, care se dă la rece până preparați umplutura. Gutuile se curăță de coajă, se taie felii și se pun la fiert pentru 20 de minute.

Apoi aluatul se întinde pe masa de lucru și se transferă în tava de copt. Se decupează marginile aluatului, care se lasă peste buza tăvii. Se așază feliile de gutui, se pune untul tăiat cuburi mici și se presară cu zahăr. Se lasă la cuptor 30 de minute sau până se rumenește frumos tarta. Poftă bună!