Ingrediente:

  • 3 fire praz
  • 3 morcovi
  • 3 roşii
  • 2 ardei
  • 3 cartofi
  • 200 gr. fasole fideluţă
  • 250 gr. slănină cu boia
  • borş
  • 1 praf boia iute
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare:

  1. Se taie slăninuţa cubuleţe şi se rumeneşte la foc mic. Cubuleţele de slăninuţă se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.
  2. Între timp, se curată toate legumele, se spală, se taie rondele/cuburi şi se pun în oală să fiarbă la foc potrivit.
  3. Se drege cu sare şi piper, se adaugă borş, iar, la sfârşit, se pun cubuleţele de slăninuţă şi rondelele de praz tăiate fin. Borşul se serveşte ornat cu pătrunjel verde şi cu boia iute de ardei.

Foto: Bucataria Romaneasca