Cum poate propulsa gastronomia românească țara noastră în topul destinațiilor turistice

0
1194

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că mâncarea românească este foarte variată și poate satisface și cele mai exigente gusturi. De aici a pornit, probabil, și ideea albumului „Romanian Gastronomy in the XXI Century”, o lucrare bilingvă cu fotografii de preparate culinare tradiționale realizate într-o variantă modernă, un album ce marchează ce-a de a doua ediție a Congresului național de gastronomie și vinuri.

Albumul „Romanian Gastronomy in the XXI Century”, apărut la Editura Business Adviser, poartă semnătura echipei care realizează singura revistă despre vinuri și gastronomie din România, Vinul.Ro.

„În contextul reconfigurării multora dintre opțiunile turistice vizând estul Europei, ca urmare a tulburărilor și zvonurilor privind riscurile de stabilitate în regiune, România are șansa să se afirme ca o destinație atrăgătoare nu doar prin frumusețile naturii sau arhitecturale, ci și prin experiențele interumane pline de savoare. Depinde doar de noi înșine să facem cunoscute și aceste valori ușor de înțeles și de acceptat – căldura oamenilor, gastronomia locală care înglobează în ea influențele tuturor marilor tradiții din zonă, vinurile de o calitate din ce în ce mai bună”, a declarat pentru romanialibera.ro Cezar Ioan, publisherul revistei Vinul.Ro și unul dintre inițiatorii acestui demers de recuperare și valorificare a tradițiilor culinare din România.