Cum sărbătoresc vedetele Paștele

0
1872

Am întrebat trei dintre cele mai cunoscute vedete din România cum sărbătoresc Sărbătorile Pascale, ce obiceiuri și tradiții respectă. Iuliana Tudor, Cristina Cioran și Dana Săvuică ne dau detalii imediat!

 

Cristina Cioran

Consider că cele mai frumoase sărbători sunt cele petrecute în familie.

Sărbătorile pascale sunt minunate în locuri în care se păstrează tradiția foarte bine, unde te simți mai aproape de Dumnezeu; la țară, între obiceiurile de sărbătoare; anul acesta cred că mergem în Maramureș. Mereu îmi dă impresia că de acolo încep poveștile. În rest, încerc să țin post în ultima săptămână, merg la biserică la Slujba de Înviere și prepar mâncare tradițională: drob, miel, bunătăți, spune actrița.

 

Iuliana Tudor

România este o țară de poveste. Avem atâtea locuri minunate…însă, pentru Paște cred că cel mai frumos loc rămâne casa fiecărui român. Spațiul familiei este cel mai potrivit Sărbătorilor Pascale. De acolo ne luam fiecare puterea și acolo trăim în liniște bucuria Învierii. Cât privește obiciurile și tradițiile pe care le respectăm, aș enumera: curățenie în casa sufletului, curățenie în casa care ne adăpostește, mai multă liniște și mai puțin zgomot, mai multă smerenie și întotdeauna cu cei dragi alături, spune prezentatoarea TV.

 

Dana Săvuică

De obicei, petrec Paștele acasă, cu familia. Este o tradiție să ne adunăm cu toții în jurul mesei bogate cu mâncăruri tradiționale și să simțim legătura puternică de dragoste care ne ține fericiți, uniți și sănătoși.
Dar am făcut Paștele odată în Maramureș și mi-a plăcut foarte mult. Este o zonă de poveste unde tradițiile s-au păstrat aproape intacte, unde toată lumea merge la biserică îmbrăcată în straie populare, iar ospitalitatea maramureșenilor te face să te simți ca acasă. Cât privește obiceiurile din familia noastră, pot să spun că eu postesc înainte de Paște, apoi o ajut pe mama la
roșitul ouălelor. După Înviere, toată familia se adună ca să ciocnim ouă roșii până când rămâne un singur învingător: cel cu oul cel mai tare, spune celebrul fotomodel.