Dacă te numeri printre turiștii care iubesc sălbăticia naturii cu tot alaiul ei de frumuseți, trebuie să ajungi în câteva locuri din România, locuri cu peisaje spectaculoase cum rar găsești în altă parte a lumii. Ținutul bujorilor de stepă din Mureș, rozariul de la Mândruloc sau narcisele sălbatice din Apuseni sunt doar câteva dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră.

Ținutul bujorilor de stepă din Mureș

Iubitorii de plimbări în natură pot ajunge într-un loc de vis, aflat chiar la noi în țară. Nimic nu se compară cu mirosul și coloritul bujorilor înfloriți din rezervația botanică de la Zău de Câmpie (Mureș). Aflată în apropiere de orașul Luduș, rezervația este vizitată an de an de oaspeți de peste hotare. Rezervația, care se întinde pe 3.5 hectare, cuprinde circa 50.000 de bujori de stepă, fiind singurul loc din România în care crește această specie de bujori.

Rozariul de la Mândruloc, raiul trandafirilor

Într-o mică localitate din Arad se află cel mai mare rozariu din Sud-Estul Europei. Rozariul de la Mâdruloc este un parc în care se găsesc peste 3.000 de soiuri de trandafiri. Scopul înființării acestui rozariu a fost familiarizarea oamenilor cu specii de plante speciale, adaptate climatului din țara noastră. În fiecare an, în preajma Rusaliilor, se organizează aici și un eveniment special – Sărbătoarea Trandafirului, un festival cu tradiție și plin de culoare.

Narcisele sălbatice din Munții Apuseni

Pe șesul Mogoșenilor, în județul Bistrița Năsăud, se află o rezervație de narcise sălbatice, cum rar s-a mai văzut. În luna mai este cel mai indicat să ajungi aici, când acestea înfloresc, peisajul fiind unul memorabil. O mare de narcise se găsesc și în Munții Trașcău, la peste 1.200 de metri. Întinse pe aproape două hectare, narcisele sălbatice sunt o specie protejată prin lege. În țara noastră există 20 de astfel de poieni.

Surse foto: romanianresorts.ro, e-stabil.ro, bistriteanul.ro.