Toamna este anotimpul perfect pentru a te bucura de câteva dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră: Lacul Colibița, Satul Viscri sau Grădina Zmeilor sunt doar câteva dintre ele.

Grădina Zmeilor

Una dintre cele mai frumoase şi mai interesante rezervaţii naturale din Transilvania se află în apropierea satului Gâlgăul Almaşului, din judeţul Sălaj. Stâncile sculptate de vânt, ploi şi zăpezi au devenit personaje fantastice în legendele localnicilor. Rezervația cuprinde așadar un ansamblu neregulat de stânci cu numele de: ” Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul”. (Sursa foto: ghidvideoturistic.ro)

Satul Viscri

O vizită în satul braşovean Viscri este ca o întoarcere în timp. În Viscri totul este autentic, de la peisajele pitorești de vis, la mâncarea tradițională și casele cu un farmec aparte. Locul s-a dezvoltat enorm după ce prinţul Charles şi-a cumpărat o proprietate în zonă. Viscri s-a transformat într-o o veritabilă atracţie turistică.  (Sursa FOTO: rfi.ro)

Rezervaţia Naturală Cascada Putnei

Cascada Putnei a fost declarată monument al naturii în anul 1973 şi a fost inclusă în Parcul Natural Putna-Vrancea, care cuprinde alte cinci rezervaţii: „Groapa cu pini”, „Pădurea Lepşa-Zboina” şi „Valea Tişiţei”. Cascada Putna este o rezervație naturală în miniatură, o încântare vizitatorilor care se încumetă să îi facă o vizită. Este ușor de reperat, aflându-se la doar câțiva kilometri de Lepşa, fiind situată în judeţul Vrancea.( Sursa Foto: alpinet.org)

Palatul Brukenthal, Avrig

Chiar la poalele Carpaţilor Transilvăneni, în centrul oraşului Avrig, se situează ansamblul arhitectural baroc, unic, al Reşedinţei de Vară a lui Samuel von Brukenthal. “Edenul din Transilvania” a fost numită odată această moşie în stil baroc, construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea de către guvernatorul Brukenthal. Acest mic paradis este situat la poalele Munţilor Făgăraş, la doar 20 de kilometri de Sibiu şi 116 de kilometri de Braşov. (Sursa Foto: palatulbrukenthalavrig)

Lacul Colibiţa

Aflat în munţii Călimani, la aproximativ o oră de mers cu maşina din Bistriţa, lacul Colibiţa oferă una dintre cele mai spectaculoase oaze de linişte din inima Transilvaniei. Coloritul toamnei îl transformă într-un loc de vis. (Sursa foto: timponline.ro)