Biscuiții cu afine reprezintă deliciul perfect pentru zilele de toamnă. Acest desert este foarte ușor de pregătit, fie că folosești fructele proaspete sau afine congelate.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 120 grame de unt, 80 grame afine congelate, 150 g zahăr, un plic de zahăr vanilat, 1 ou, 4-5 picături esență de rom, 200 grame de făină + 1 lingură făină, o linguriță praf de copt și 1 vârf cuțit sare.
Mod de preparare: Mai întâi, preîncălzim cuptorul la 180°C și tapetăm tava cu hârtie de copt. Mixăm apoi untul cu zahărul, zahăr vanilat și esența de rom, apoi încorporăm oul. Adăugăm 200 g făină amestecată în prealabil cu praf de copt si un vârf cuțit de sare.
Amestecăm afinele cu o lingură de făină, le scuturăm de surplusul de făină și le adăugăm în compoziție. Luăm cu o lingură aluat și punem pe hârtia de copt grămăjoare mici. Le coacem cam 15-20 de minute până de rumenesc. Poftă bună!