Bamele sunt o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și conțin o cantitate mare de proteine, fiind sărace în grăsimi. Așa că ar trebui să se regăsească în meniul fiecăruia dintre noi. Pentru o mâncare perfectă, alege bame de culoare verde și cât mai micuțe.
Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 g bame, 2 roșii în bulion, o ceapă, 3 linguri ulei, 350 ml apă, 4 căței usturoi, 2 linguri oțet, piper și sare.
Mod de preparare: Se fierbe un litru de apă cu oțet și se toarnă peste bamele așezate într-o strecurătoare. Se îndepărtează astfel mucilagiul neplăcut, apoi se lasă la scurs. În cratița cu ulei se călește ceapa, se adaugă bamele, se călesc și ele, se adaugă usturoiul feliat. Se presară sare și piper. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Se adaugă roșiile în bulion mărunt tocate și se mai lasă la fiert încă 10 minute, adăugând puțină apă. Când scade, mâncarea este gata.