Mirosul de mere la cuptor cu scorțișoară este un adevărat deliciu, mai ales atunci când este frig afară. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și desertul e gata.
Așadar, pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 mere mai mari, 100 grame de nucă, 4 lingurițe de miere, scorțișoară și o jumătate de portocală.
Mod de preparare: Se iau merele, se spală bine și se taie deasupra unde au codita, un căpăcel. Apoi, se scoate cu grijă cotorul mărului. Într-un vas amestecați nuca, mierea, scorțișoara și sucul de portocală. Se umplu merele cu amestecul rezultat, se pun deasupra căpăcelele și se așează într-o tavă pentru cuptor.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 25-30 de minute.
Se lasă la răcit 5-10 minute, după care se consumă ca atare. Poftă bună !