Este perioada lor, a vișinelor. Acrișoare, zemoase și aromate, aceste fructe balansează perfect textura pandișpanului, oferind familiei tale un desert delicios și răcoros.

Pentru rețeta de pandișpan cu vișine ai nevoie de următoarele ingrediente: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 ml apă, două plicuri zahăr vanilat, 1 kg vişine, sare, un plic praf de copt.

 

Mod de preparare: Mai întâi, se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu mixerul şi se adaugă zahărul şi praful de copt.

Apoi, într-un alt vas se amestecă gălbenuşurile cu apa, uleiul, sarea, zahărul vanilat şi se toarnă peste albuşuri, împreună cu făina.

Se pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei, peste care se adaugă vişinele fără sâmburi şi date prin făină.

Pune tava la foc potrivit, timp de 30-40 minute, până se rumenește. Poftă bună!

Sursa FOTO: www.cartederetete.ro