Nu de puține ori, Piața Mare din Sibiu și-a găsit locul binemeritat în TOP-urile celor mai frumoase piețe de Crăciun din Europa.

Piața, desemnată monument arhitectural de către UNESCO, găzduiește câteva clădiri de referință, printre care Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastră, Casa Heller etc. Iarnă, dacă vremea se încumetă să dea o ninsoare adevărată, locul devine unul de vis.

În fiecare an, de Crăciun, locul pare desprins din cărțile cu povești de odinioară. Zeci de căsuțe de lemn îi îmbie pe vizitatori cu tot felul de obiecte, de la produse de ceramică, blănuri și jucării din lemn, până la prăjituri gustoase făcute cu drag de gospodinele pricepute ale zonei, jucării pentru copii și brazi falnici împodobiți cu luminițe, mere, globuri, așa cum se cuvine. Nu lipsesc vinul fiert, castanele coapte sau kurtoșul unguresc, iar colindele răsună peste tot locul…

Mulți spun că Piața Mare din Sibiu ar fi cel mai cel loc din Transilvania, iar dacă pentru străini este obligatorie vizitarea lui măcar o dată în viață, pentru noi, această obligație se transformă în „o dată pe an”.

Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun aduce în centrul Sibiului și o proiecţie specială, realizată pe toate clădirile din Piaţa Mare, care creează o pădure de brazi cu ninsoare. (Sursa FOTO: http://www.tribuna.ro)