Planetariul și Observatorul Astronomic din Baia Mare sunt organizate pe o suprafață de 350 m², având ca spații utile:

  • domul planetariului cu proiectorul (cupola cu diametrul de 8 m și o capacitate de 100 de locuri) în care sunt realizate demonstrații cu ajutorul proiectorului stelar ZKP-1;
  • observatorul astronomic cu un hol circular în jurul sălii observatorului, în care sunt organizate expoziții și activități cultural — educaționale
  • Holul Observator și Holul Planetariu în care este organizată expoziția permanentă “Universul în Mileniul III”
  • sala multifuncțională „Găvrilă Tomoiagă” — sală de conferințe, spectacole (capacitate 100 locuri) în care sunt organizate de asemenea activități educaționale (sală proiecții video și atelier multimedia) și care găzduiește din 18 mai 2010 expoziția permanentă „Sistemul Solar”.

Astromagazinul este organizat în holul de la intrare, începând cu sfârșitul anului 2009 și comercializează în regim de consignație telescoape, binocluri, hărți stelare, carți poștale și semne de carte 3D, postere, afișe, alte publicații.

În curtea planetariului se organizează cu frecvență aproximativ lunară, sau pentru evidențierea unor fenomene astronomice, observații astronomice.

Planetariul Baia Mare are în patrimoniu și o valoroasă colecție de timbre cu tematică astronomică, respectiv „Omul în spațiul extraterestru”, album filatelic ce cuprinde aproape 700 de timbre și a fost realizat de un reputat filatelist băimărean și pasionat de astronomie, prof. Aurel Feștilă.