Ingrediente:
- 250 gr. de zahăr
- 350 gr. de făină albă
- 150 gr. de unt nesărat
- 4 ouă
- 250 gr. de smochine;
- 250 gr. de miez de nucă;
- 1 lămâie
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
Mod de Preparare:
- Smochinele se curată, se lasă să se înmoaie timp de o ora în apă rece, după care se taie bucăţele sau se dau prin maşina de tocat;
- Lămâia se dă pe răzătoare;
- Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă;
- Se freacă bine untul cu zahărul, până se formează o cremă spumoasă, apoi se încorporează, pe rând, gălbenuşurile, făină, zahărul vanilat, smochinele, nucile, coajă rasă de lămâie şi albuşurile;
- Se omogenizează compoziţia şi se toarnă într-o formă unsă cu puţin unt sau tapetată cu hărtie pentru copt, apoi se dă la cuptor, la foc iute, să se coacă; se taie în felii numai după ce se răceşte.
foto: Contes et Délices