Ingrediente:
- 200 gr. de fasole albă boabe;
- 200 gr. de năut;
- 250 gr. de orez;
- 250 gr. de linte;
- 1 morcov;
- 3 cepe;
- frunze de vită-de-vie;
- suc de roşii;
- pătrunjel verde;
- ulei;
- sare şi piper.
Mod de Preparare:
Fasolea şi năutul se spală şi se pun la fiert; prima apă se aruncă, apoi se lasă la fiert până se înmoaie bobul;
Cepele se curaţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei;
Se încorporează fasolea, năutul, orezul şi lintea şi se lasă puţin la călit;
Morcovul se dă pe răzătoarea mică şi se adaugă peste amestecul obţinut; se condimentează după gust;
Se formează sarmale în foi de viţă, care se aşează într-o oală, se toarnă apă şi suc de roşii şi se dau la fiert.
Foto: Preparatedevis.ro