Ingrediente:

  • 200 gr. de fasole albă boabe;
  • 200 gr. de năut;
  • 250 gr. de orez;
  • 250 gr. de linte;
  • 1 morcov;
  • 3 cepe;
  • frunze de vită-de-vie;
  • suc de roşii;
  • pătrunjel verde;
  • ulei;
  • sare şi piper.

Mod de Preparare:

Fasolea şi năutul se spală şi se pun la fiert; prima apă se aruncă, apoi se lasă la fiert până se înmoaie bobul;

Cepele se curaţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei;

Se încorporează fasolea, năutul, orezul şi lintea şi se lasă puţin la călit;

Morcovul se dă pe răzătoarea mică şi se adaugă peste amestecul obţinut; se condimentează după gust;

Se formează sarmale în foi de viţă, care se aşează într-o oală, se toarnă apă şi suc de roşii şi se dau la fiert.

Foto: Preparatedevis.ro