Piețele sunt pline acum de prune proaspete și dulci, așa că ar fi păcat să nu încercați o prăjitură din aceste fructe, după o rețetă din Banat.

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: cinci ouă, zece linguri de zahăr, o cană de lapte, una de ulei, un pliculeț de praf de copt, unul de zahăr vanilat, 20 de linguri de făină și un kilogram de prune proaspete.

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeți o tavă cu unt și tapetați apoi cu făină. Spălați prunele, scoateți sâmburii și le spargeți în două. Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți uleiul ușor din când în când peste gălbenușuri și mixați până obțineți ceva asemănător maionezei. Apoi, puneți un praf de sare peste albușuri și le mixați până obțineți o spumă tare. Adăugați zahărul în ploaie, apoi seama de lămâie și mixați puternic până obțineți o spumă densă și lucioasă. Maioneza se amestecă cu vanilie, coajă rasă de lămâie și o treime din cantitatea de bezea. Se amestecă bine cu o spatulă până se omogenizează, puneți și restul de bezea si procedați la fel. La final, adăugați laptele și apoi făina amestecată cu pliculețul de praf de copt. Prunele se pun pe fundul tăvii, iar peste ele se toarnă compoziția obținută mai înainte.

Lăsați compoziția la cuptor timp de 40 de minute și mai lăsați-o încă 10-20 minute să se răcească. Poftă bună!