Parfumate și dulci, perele sunt ingredientul secret pentru multe rețete savuroase. Și nu ne referim doar la tarte sau plăcinte. Iată câteva rețete delicioase cu aceste fructe minunate.

Pere fierte în vin

Este o rețetă simplă, dar cu care îi veți cuceri pe invitați. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 sau 4 pere, un pahar de vin roșu, dulce, o lingură cu miere și una cu zahăr, scoțișoară și câteva stafide.

Mod de reparare: Spălăm perele și le curățăm de coajă. Punem vinul la fiert împreună cu mierea, scorțișoara și stafidele. Când începe să fiarbă ,introducem perele și le lăsăm pe foc 20-25 minute, întorcându-le din când în când, să se
pătrundă bine cu vin. Se scot apoi pe o farfurie atât perele, cât și stafidele. În vinul rămas, se adaugă zahărul și se lasă la fiert, până se îngroașă ca un sos.
Așezați perele și stafidele pe o farfurie și le stropiți apoi cu sos de vin .
Le puteți servi cu înghețată sau cu frișcă.

Tartă cu pere și ciocolată

Pentru tarta cu pere și ciocolată, aveți nevoie de: 3 ouă, 200g zahăr, 250 g făină 000, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 100 g ciocolată, 3 pere mici, un praf sare, un praf scorțișoară și 1 plic de praf copt.

Preparare: Mixăm ouăle cu zahărul și praful de sare până obținem o spumă, apoi adăugăm făina și praful de copt, preferabil cernute. Se toarnă ciocolata topită pe bain marin sau la cuptorul cu microunde și lăsată puțin la răcit, uleiul și laptele și mixăm bine. Se taie apoi perele feliuțe mici și se dau prin făina cu un praf de scorțișoară. Făina va împiedica alunecarea și depunerea perelor pe fundul checului, iar scorțișoara le va înfășura o aroma delicioasă. Se tapetează o formă de chec cu unt sau ulei și făină și se toarnă compoziția. Se pun deasupra perele date prin făină. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 45-50minute. Se verifică cu o scobitoare. (Sursa fotopetitchef.ro)

Dulceață de pere

Ingrediente: 1 kg de pere,  700 g zahăr și zeama de la o lămâie.

Mod de preparare: Perele spălate se curăță de coajă, se scoate mijlocul fructelor  cu sâmburi, apoi se taie cubulețe. Se pun în oală și se pensulează cu zeamă de lămâie și se pune zahăr și se lasă peste noapte la macerat. A doua zi se pun la fiert la foc potrivit timp de 45 minute, se amestecă să nu se lipească, iar după un sfert de oră se dă focul mai puternic. Se pune dulceața în borcane cât e fierbinte și se întorc cu capul în jos 15 minute.