Stațiunea Rânca poate fi numită, fără falsă modestie, un colț de rai. Aflată la cea mai mare altitudine din România, la 1650 de m, stațiunea oferă o priveliște unică și un aer vindecător. Este străbătută de Transalpina și este locul ideal pentru a te relaxa, pentru a respira aer curat și pentru a admira peisajele minunate ale țării în care ne-am născut.

Situată pe versantul sudic al Munților Parâng, Rânca este locul perfect pentru drumeții de munte, pentru a descoperi frumusețea traseelor montane, pentru o cură cu aer cu adevărat curat, pentru a admira flora și fauna din acest colț de Românie. Toate sunt ingredientele unui weekend de neratat!

Trebuie să mai știți că zona deține un domeniu schiabil imens situat între altitudinile de 1600 m și până la 2100 m, iar iarna stratul de zăpadă este corespunzător practicării sporturilor de iarnă. Însă, pe lângă sporturile de iarnă, aici se pot face trasee montane, plimbări cu atv- ul, parapanta, off road, moto, cicloturism, rafting sau pescuit sportiv.