Pregătit după o reţetă specială, dar care păstrează în același timp gustul autentic românesc, acest cozonac pufos merită încercat de fiecare gospodină în propria bucătărie.

Pentru această rețetă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg făină, 250 gr zahăr, 450 gr lapte, 5 ouă, 60 gr drojdie , 300 gr unt Belgian , 500 gr nucă, 200gr rahat, 150 gr ciocolată belgiană, 30 gr portocală confiată, 30 gr coajă de lămâie.

Mod de preparare: Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte şi trei linguri cu făină şi lăsăm compoziţia să crească la cald până îşi dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zahărul, apoi se amesteca până se dizolvă.

Între timp, gălbenuşurile se freacă cu praful de sare. Punem făina într-un vas şi turnăm pe rând, amestecând: gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiată. Frământăm bine până obţinem un aluat omogen, consistent şi elastic.

Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră. Luăm apoi o bucată de aluat, o întindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolată belgiană, rahat şi stafide şi o rulăm. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.

Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut, dăm tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră, la 160 grade.

Rețeta este recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu.