Nu există Crăciun fără piftie de porc. Este o delicatesă destul de apreciată de români, mai ales că se consumă doar o dată pe an. Iată rețeta!

 

Ingrediente: două picioare de porc, un rasol de porc, urechi de porc, telină, ceapă, 2-3 morcovi,4-5 căței de usturoi și sare, după gust.

Mod de preparare: Se spală carnea de porc și se pune apoi la foc mic, în apă cât să acopere ingredientele. Este indicat să spumați carnea ori de câte ori e necesar, iar când nu mai e cazul, verificați dacă intră furculița în carne. Dacă da, aunci este momentul să adăugați legumele curățate și lăsați în continuare la fiert, la foc mic. Atunci când carnea se desprinde ușor de pe oase, opriți focul, scoateți atât carnea cât și legumele din apă, cu ajutorul unei spumiere, și lăsați-le puțin să se răcească. Puneți apoi usturoiul mărunțit în apă, iar după ce carnea s-a răcit, e momentul să o desfaceți în bucățele mici, apoi puneți totul în recipiente. Alături de carne, puneți și legumele tăiate cuburi mari, apoi, strecurați zeama și aruncați usturoiul, iar zeama rămasă se pune peste carne și legume.

Dați piftia la rece pentru câteva ore, până când se încheagă.