Rețeta toamnei: Zacuscă de vinete și ardei

0
2731

Orice gospodină știe că din cămara sa n-ar trebui să lipsească zacusca. Este perfectă pentru platourile servite ca aperitiv, atunci când avem invitați la masă. Iată o rețetă perfectă pentru această toamnă!

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3 kg vinete, un kg ardei gras, două kg gogoșari, un kg ceapă, ulei, cam 700 ml, suc de roșii, două linguri miere, piper, foi de dafin și sare.

Mod de preparare: Vinetele, ardeii și gogoșarii se coc, apoi se curăță și se lasă la scurs. Toate se toacă apoi la cuțit sau se dau prin mașina de tocat, după preferințe. În ulei, se pune ceapa tocată mărunt, trecută prin răzătoare sau tăiată la robot și, după ce s-a înmuiat puţin, se adaugă legumele coapte și tăiate. Se pune apoi cam un litru de suc de rosii, foile de dafin și piperul. Se lasă la fiert în jur de 50 de minute până scade bine si, în acest moment, se potrivește de sare și se adaugă mierea.

Se pune fierbinte în borcane, se așează capacele și se întorc cu gura în jos, lasându-le să se răcească. (Sursă foto: cugetliber.ro)