Cu siguranță, ți-au rămas câteva ouă roșii de la masa de Paște și ar fi păcat să le arunci. Iată câteva rețete în care te învățăm ce poți să prepari cu ele.

Aperitiv cu ouă fierte

Este un fel de mâncare foarte gustos. Pentru această rețetă aveți nevoie de: 12 ouă fierte, o ligură muștar, o jumătate de cană de maioneză, o ceapă verde tocată mărunt, sare şi piper, după gust.

Mod de preparare: Ouăle se taie în jumătăţi şi se scot gălbenuşurile care se pun într-un bol, se pasează şi se amestecă cu maioneza, muştarul, ceapa tocată, sarea şi piperul. Pasta astfel rezultată se pune într-o pungă de plastic curată, care se taie pe un colţ cu ajutorul căreia se pune pasta de gălbenuş şi maioneză în albuşurile fierte de ou.

Ouă umplute

Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și destul de rapid. Arată și bine pe farfurie și au și un gust foarte bun. Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 10 ouă, 1 pate de porc sau de pasăre, smântână, ulei pentru prepararea maionezei, o linguriță de muștar.

Mod de preparare: Ouăle fierte bine se curăță, se tai în două, se scoate gălbenușul și se pune într-un bol separat. Se amestecă apoi toate gălbenușurile cu pateul și se umple cu această pastă jumătățile de ou. Separat, se face o maioneză în care  pui la început o linguriță de muștar pentru a nu se tăia și la final o amesteci cu smântâna. Se toarcă amestecul într-un vas întins și se aranjează ouăle cu umplutura în jos.

Sursă: www. gustos.ro