Rața este o pasăre din care se prepară cele mai delicioase feluri de mâncare. Astăzi, vă recomandăm două rețete ușor de preparat, care au ca ingredient principal această pasăre cu carnea foarte gustoasă.
Rață cu varză la cuptor
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: o rață, o varză murată de peste 1 kg, o ceapă mare, o varză proaspată de 2 kg, 2 morcovi, o linguriță de piper negru măcinat, o linguriță de cimbru și una de boia dulce. Mai aveți nevoie și de o frunză de dafin, pentru aromă, o cană de 300 ml suc de roșii, o cană de apă plată, ulei pentru prăjit și o legătură de pătrunjel.
Mod de preparare:
Mai întâi, se taie fidea varza murată și se călește în puțin ulei, la foc iute timp de 20 de minute cu capac, amestecând des să nu se ardă.
Se înăbușă apoi și varza proaspătă, până când scade din volum, într-o tigaie mare sau un ceaun, cu puțin ulei. În tava cuptorului, se amestecă varza murată cu cea proaspătă, se adaugă morcovii tăiați rondele, ceapa tăiată peștișori, funza de dafin ruptă în câteva bucățele, pătrunjelul tocat, sucul și apa amestecată cu piperul negru măcinat, boiaua și cimbrul. Peste varză se așează rața care în prealabil a fost porționată și unsă cu ulei și sare și se acoperă cu varză.
Tava se dă apoi în cuptorul preîncălzit la 220 de grade C ca să se rumenească ușor, apoi lăsați focul mai mic, la 180 de grade C. O mai coaceți 20 de minute, și, dacă este necesar, mai adăugați putina apă în varza, depinde de cuptorul fiecăruia. (Sursa: www.petitchef.ro)
Rață umplută
Rața umplută este rețeta cu care îi veți cuceri pe musafiri. Aveți nevoie de următoarele ingrediente: o rață de 2kg, 2 morcovi, 2 cartofi, o portocală, sare, piper, boia, miere, ulei și 200 ml apă.
Mod de preparare:
Curățăm și tăiem morcovii, cartofii și portocala în cubulețe mici. Rața o ungem în interior cu ulei și o condimentăm cu sare, piper și boia, apoi punem cartofii, morcovii și portocala. Luăm acul și ața și o coasem. Ungem rața la suprafață cu ulei și iarăși condimentăm. Preîncălzim cuptorul la 180 C, iar într-o tavă punem ulei și apă și punem rața. O acoperim cu folie de aluminium și o dăm la cuptor pentru două ore. În tot acest timp, întoarcem rața și pe partea cealaltă, iar când este aproape făcută, o ungem cu miere și mai dăm la cuptor încă 10-15 min. (Sursa: www.bucataras.ro)