Este perioada spanacului proaspăt, așa că ar fi păcat să nu preparați câteva rețete foarte gustoase.
Mâncare de spanac cu orez.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 grame orez, câțiva căței de usturoi, o ceapă, 300 grame spanac, sare și piper, după gust și 2 linguri de ulei.
Mod de preparare: mai întâi se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc apoi în ulei. Peste ceapa călită se adaugă orezul spălat în apă rece. Se călesc puţin împreună, apoi se adaugă apă, de trei ori cantitatea de orez. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când scade de tot apa, se adaugă spanacul şi se mai lasă să fiarbă cam 5-10 minute. Se condimentează cu sare şi piper.
Reţetă mâncare spanac cu smântână.
Pentru acest fel de mâncare foarte gustos și sănătos aveți nevoie de: 1kg de spanac proaspăt, o ceapă, câțiva căței de usturoi, 50g de unt, 120ml de smântână lichidă și sare și piper.
Mod de preparare: Se spală foarte bine spanacul. Într-o tigaie punem un pic de unt și adăugăm ceapa tăiată mărunt. Când se înmoaie și devine transparentă, adăugăm spanacul și amestecăm, lăsăm până când cade foarte bine, apoi adăugăm cățeii de usturoi. Lăsăm pe foc până când lichidul scos de spanac este evaporat. Punem deasupra restul de unt și amestecăm bine, se pune sare și piper (și vegeta, opțional). Turnăm apoi smântâna și mai lăsăm câteva clipe pe foc repede amestecând din când în când. Înainte de a servi, tocăm mărunt usturoiul rămas și îl punem peste spanac. Poftă bună!