A venit toamna și ești în căutare de idei de weekend cu familia chiar aici în România? Iată câteva sugestii demne de luat în seamă!

O ieșire în natură este oricând binevenită, iar cei mici se vor simți în largul lor zburdând pe dealurile și prin pădurile din județul Buzău. Ferma de sub Penteleu (Valea Bâscii Mari, satul Varlaam, jud. Buzău) este un astfel de loc. Amplasarea și peisajele inedite te vor surprinde cu siguranță. Locul este înconjurat de dealuri și păduri care arată minunat, mâncarea este generată în gospodăria oamenilor de aici și pregătită la fața locului, iar spațiile verzi din jurul pensiunii sunt locul perfecte unde copiii se pot juca în voie – livada cu pomi fructiferi, grădina cu fructe și legume, spațiul de joacă care include și o tiroliană, un râu- toate acestea pot fi explorate de cei mici.

Dacă nu ați ajuns până acum cu familia la Dino Parc, trebuie să mergeți degrabă în această toamnă. Este un singurul parc tematic de dinozauri din România și cel mai mare din Sud Estul Europei. Sunt 47 de dinozauri în mărime naturală, fiecare atestat științific și realizat după ultimele descoperiri paleontologice. Sunt într-adevăr speciali, pentru că sunt creați din fibră de sticlă și un tip special de rășină, cu o garanție de 50 ani. Dino Parc este un loc deosebit, pe o suprafață de 1,5 hectare, în mediu natural ce oferă copiilor și nu numai, o experiență unică. Tot aici găsiți un loc de joacă ofertant, cu trasee de aventură și tiroliană.

Centrul de vizitare Parcul Național Piatra Craiului este pentru fiecare vizitator, indiferent de vârstă, o experiență unică. Este localizat într-o clădire cu o arhitectură aparte, iar copiii au destul de explorat înăuntru: spații expoziționale,  o machetă tridimensională a masivului Piatra Craiului, machete de peșteri și stâni și tot felul de exponate. Centrul de vizitare de la Zărnești le oferă turiștilor un tur al  Pietrii Craiului, fără să fie nevoiți să urce efectiv pe el.