Toamna este sezonul dovlecilor, așa că vă recomandăm să încercați acasă supă cremă de dovleac, o mâncare aromată și foarte gustoasă, perfectă pentru întreaga familie.

 

Rețeta pentru supa cremă de dovleac

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente: cam 1 kg miez de dovleac, o ceapă mare, un ardei gras roșu, un cățel de usturoi, 5 litri de apă, două linguri de ulei de măsline, sare și piper alb, după gust.

Mod de preparare: Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă apoi la foc potrivit. Între timp, se curăţă ceapa, usturoiul, ardeiul gras şi se pun toate la fiert împreună cu dovleacul. Lăsați totul să fiarbă la foc mic. Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot într-o sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul se pasează cu mixerul. Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot. Pentru un plus de textură și savoare, puteți adăuga câteva bucăți de miez de nucă sau câțiva muguri de pin. Poftă bună!