Sinaia este unul dintre cele mai cunoscute orășele din România, și unul perfect de vizitat toamna, când arată spectaculos.

 

Castelul Peleș

Castelul Peleș a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafață de 24 de km în anul 1874, an în care, din inițiativa suveranului, comuna primește numele de Sinaia. Un an mai târziu, sunt construite și primele case boierești, iar în 1876 începe construirea căii ferate Ploiești – Predeal, care străbate și Sinaia. Concomitent, între anii 1873 şi 1875 a fost edificată fundația castelului Peleș. Este unul dintre cele mai frumoase monumente ale României, iar toamna este momentul ideal să faci o vizită aici. Peisajul este unul de poveste, iar o plimbare în castel poate fi una memorabilă.

Stâna Regală

Dacă ești gurmand și pur și simplu adori mâncarea tradițional românească, la Stâna Regală poți avea parte de un adevărat răsfăț. Poți mânca preparate românești tradiționale, în mijlocul naturii, într-un peisaj care pur și simplu îți taie răsuflarea. Labă de urs cu sos dulce actrișor sau jambon cu iahnie de fasole sunt două dintre preparatele care merită încercate, dacă sunteți în trecere pe aici.

 

Muzeul Rezervației Naturale Bucegi

Toamna este anotimpul perfect pentru a trage o fugă la Muzeul Rezervației Naturale Bugeci. Situat în Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, fiind o secțiune a Muzeulul Județean de Științe ale Naturii din Prahova, muzeul adăpostește și tot felul de expoziții interesante atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.