Este perioada vacanțelor, iar dacă nu ai încă niciun plan și vrei să te răcorești, o poți face fără să mergi neapărat la mare. Am trecut în revistă câteva locuri din țara noastră, perfecte pentru a fugi de căldura verii.

 

Lacul Iacobdeal este un loc minunat, căutat de turiști, mai ales vara. „La Fântână” îl numesc localnicii şi se află în comunaTurcoaia, într-o fostă carieră de piatră de pe lacul Iacobdeal. Accesul se face din DN22D Măcin-Cerna, spre comuna Turcoaia pe DJ222H. Exploatările vechi de piatră care îl înconjoară şi vegetaţia săracă creează un peisaj oarecum auster, în contrast cu limpezimea apei şi culoarea sa verde-smarald, însă locul este perfect pentru a-ți petrece aici o zi caniculară.

Lacul Siriu e un lac de acumulare situat pe cursul superior al râului Buzău,  în comuna Siriu, judeţul Buzău. E o destinaţie nemaipomenită pentru orice vizitator, mai ales pentru pescari. Lângă lac se găseşte şi mini-staţiunea Băile Siriu, cu trei izvoare de ape minerale. Printre obiectivele turistice mai puţin cunoscute de turişti se numără şi Lacul Vulturilor, un lac periglacial de o frumuseţe rară, aflat la o altitudine de 1420 de metri. Tot aici se găsește și  Cascada Caşoca, cea mai frumoasă cascadă din județ.

La 30 de kilometri de Cluj se află Laguna Albastră, un lac care s-a format recent pe locul unei foste mine de caolin. Nu e uşor de ajuns, pentru că nu există niciun indicator, însă ajungi sigur dacă urmezi traseul ăsta: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Capua – Gârbău – Aghireş Fabrici. Din Aghireş Fabrici mergi pe drumul de lângă clădirea BRD tot înainte şi treci peste calea ferată. Priveliștea este spactaculoasă, iar o baie aici va fi de neuitat.

Sursa foto:Youtube.com