În atelierul său din Turda, aflat în apropierea Salinei Turda, meșterul Mircea Sin îi așteptă pe turiștii dornici să cunoască meșteșuguri vechi și să fie martori la o adevărată demonstrație de talent.

Din mâna meșterului Sin au ieșit sute de pahare, pahare cu pai, flori, animale în miniatură, flori sau semne zodiacale. Toate obiectele artizanale sunt realizate prin topirea, suflarea şi apoi răsucirea sticlei, la temperaturi ce ajung şi la 1000 de grade Celsius.

„Am încercat mai întâi cu paharele, de exemplu paharul cu un pai şi paharul cu două paie, şi am văzut că au fost pe placul publicului şi am început să confecţionez şi alte obiecte. De exemplu: suporturi cu lumânări, apoi am realizat zodiacul, fiecare zodie în parte realizată din sticlă. Şi, la comanda clientului, pot să mă adaptez, dacă a văzut sau are o idee mai deosebită, în urma unei schiţe pot să realizez acel obiect şi să am o cerere cât mai bună”, spune meșterul popular.

Sute de obiecte au fost create de-a lungul anilor de Mircea Sin. Printre acestea se numără căluţii de mare, scorpioni, şerpi, peşti, trandafiri, balanţă, ceteraşi, suport de lumânări sau chiar un pom de Crăciun cu globuri etc.

În funcție de sezonalitate și de cerere, Mircea Sin știe să se adapteze trendurilor. Paharul îndrăgostiţilor este invenţia meşterului din Turda. Toate aceste obiecte sunt realizate din baghete şi tuburi de sticlă termorezistentă, pe care meşterul le comandă din Germania. Orice obiect imaginat de clienţi prinde contur în mâinile meşterului sticlar.

Mai multe detalii pe http://mirceasin.com/blog/