Dacă v-au mai rămas câteva oase de porc de la sărbători, trebuie negreșit să încercați această rețetă!

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g oase crude de porc, 500 g oase afumate de la scăriță, 3 morcovi, 3 cartofi, 2 cepe, o rădăcină pătrunjel, o rădăcină păstârnac, o țelină mică, 1 ardei capia, 200 g mazăre, 200 g fasole verde, 5 roșii, o legătură mărar și una de leuștean, 50 ml ulei, 1,5 litri zeamă de varză, sare la nevoie și un pic de piper.

Mod de preparare:

Oasele cu carne (oase de la cotlete) și cele afumate de la scăriță se spală bine, mai întâi cu apă călduță, apoi cu apă rece. Legumele se curăță, se spală și se taie cât de mărunt preferă fiecare. Într-o oală, se pune uleiul, legumele, ardeiul și se călesc câteva minute, apoi se adaugă apa și se fierb 10 minute. Se adaugă oasele și se mai dă la foc încă 20 de minute. Dacă este cazul, se ia spuma. Se adaugă apoi mazărea, fasolea verde, cartofii și se mai fierb încă 15 minute. Adăugați roșiile și se mai fierbeți totul 10 minute. Zeama de varză se fierbe separat și se pune în ciorbă după gustul fiecăruia, se potrivește de gust și se mai fierbe încă 5 minute. Se pune apoi verdeața tocată mărunt și se lasă cu capacul acoperit încâ vreo 10 minute. Ciorba se mănâncă foarte bine cu ardei iute sau cu ceapă roșie. (Sursa: bucataras.ro)