Tarhonul este un ingredient aproape nelipsit din mâncărurile ardelenești, oferind un parfum absolut senzațional preparatelor.
Ingrediente:
- 500 g carne piept de pui (sau pulpe de pui)
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- 2 ouă ( folosim doar gălbenușurile)
- 3 – 4 linguri smântână ( minim 20% grăsime)
- sare, piper, oţet şi tarhon proaspăt mărunţit după gust
Mod de preparare:
- Ceapa se toacă mărunt. Carnea de pui și morcovul se taie cubulețe. Toate se călesc într-o oală cu cele două linguri de ulei.
- După aproximativ 4-5 minute, se adaugă aproape 2,5 litri de apă în oală și se lasă la fiert până când puiul este pătruns complet, după care se stinge focul.
- Separat, într-un alt vas, se amestecă cele două gălbenușuri cu smântâna, care se toarnă ulterior în oala cu ciorbă. La sfârșit se adaugă tarhonul, sarea, piperul (după gust) și 2 – 3 linguri de oțet. Oala se acoperă cu un capac, iar după aproximativ 20 de minute poate fi servită.
Poftă bună!
Foto: butterandcream.ro