Tocăniță ardelenească de porc

0
1578

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 1 – 2 linguri de untură de porc
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri boia dulce
  • foaie dafin, sare, piper
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură făină
  • optional 1 linguriță rasă de chimen măcinat (pentru un gust picant)

Mod de preparare:

  1. Ceapa se taie mărunt și se călește într-o cratiță cu cele 2 linguri de untură.
  2. Carnea tăiată în bucăți potrivite se trece prin făină, se scutură de făina în exces și se adaugă în cratiță, peste ceapă.
  3. Bucățile se rumenesc bine la foc iute, după care se adaugă boiaua și chimenul, opțional. Se stinge totul cu pasta de tomate dizolvată în apă cât să acopere carnea și ceapa din cratiță.
  4. Adăugăm foi de dafin, sare și piper după gust. Vasul se acoperă și se fierbe totul la foc mic aproape o oră sau până când se pătrunde toată carnea, iar sosul este legat. La sfârșit se adaugă lingura de pătrunjel tocat. Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă puțină apă și se mai fierbe câteva minute.

Poftă bună!

Foto: itshungarian.com