Ingrediente:

  • 400 gr făină
  • 250 gr unt
  • 200 gr morcovi
  • 150 gr ţelină
  • 150 gr cartofi
  • oţet

Mod de Preparare:

  1. Se frământă untul cu făina şi se adaugă 5 – 6 linguri de apă, o linguriţă de oţet şi un praf de sare. Aluatul obţinut se pune la rece pentru jumătate de zi.
  2. Cu 30 de minute înainte ca aluatul să fie scos de la frigider, se taie legumele în cubuleţe cât mai mărunte şi se pun la fiert în apă cu sare şi piper.
  3. Aluatul luat de la frigider se întinde şi se taie în formă de cercuri ce se umplu cu legumele fierte. Se împăturesc pe jumătate şi se lipesc cu apă sau cu albuş de ou. Marginile coltunasilor se crestează cu furculiţa pentru un aspect frumos.
  4. Scoicile de aluat cu legume se prăjesc în ulei încins până când capătă o culoare aurie.

Se servesc calde.

Foto: Bucatarul.tv