Nu există casă de român creștin care să nu aibă pe un perete, la loc de cinste, o icoană. Icoanele tradiționale sunt la mare prețuire și pe bună dreptate, iar Radu Dincă recunoaște acest lucru.

“Pentru mine, fiecare icoană este o rugăciune, iar rugăciunea este cel mai pur act al vieții religioase și cel mai uman, în același timp.”, scrie pe site-ul său, meșterul.

Radu Dincă desenează și pictează de când se știe, iar pasiunea sa pentru iconografie și mai cu seamă pentru pictura țărănească pe sticlă l-au făcut să  zugrăvească icoane superbe, inspirate din spațiul românesc.

Artistul încearcă să se apropie cât mai bine de tehnica secolului al XVIII-lea, de cromatica fiecărei zone și perioade, folosind pigmenți naturali și culori minerale.

Radu Dincă atrage atenția și asupra ramelor în care sunt încadrate icoanele. “Rama joacă și ea un rol important. Este parte integrantă a icoanei, ea vine să întregească lucrearea și sunt de părere că nimic nu se potrivește mai bine decât o ramă simplă de lemn”, mai spune meșterul popular, care își dorește ca talentul și pasiunea sa să fie duse mai departe de fiul său. (Sursa: http://www.icoanetraditionale.ro)