Nu ne-ar ajunge timpul să deslușim și să aflăm câte povești și secrete ascunde Bucureștiul nostru iubit. Astăzi însă, vă spunem pe scurt patru dintre lucrurile mai puțin cunoscute de publicul larg.

Știați că holul central al Palatului Suțu, ce adăpostește astăzi Muzeul Municipiului București, este decorat cu un ceas de perete foarte special? Orologiul, realizat la Paris, se învârte în sens opus, iar întregul mecanismul este gândit în așa fel încât ceasul să poată fi citit, de fapt, în uriașa oglindă din dreptul scărilor monumentale.

În sediul Unarte, aflat pe strada General Budișteanu, se află un ecorseu din gips, realizat în scopuri didactice de marele nostru Constantin Brâncuși. El a absolvit această facultate, iar statuia este expusă în dreptul scărilor de la intrarea principală, ca un omagiu adus cunoscutului și apreciatului nostru sculptor.

Se spune că în parcarea subterană a Teatrului Național București se află abandonat de ani buni un automobil Daimler DS 420, de colecție. Mașina ar fi fost adusă de ambasada Marii Britanii pentru vizita Prințului Philip, care a avut loc în anul 2001. Abandonul a venit ca o pedeapsă, din cauza faptului că mașina nu a vrut să pornească, atunci când organizatorii și oficialitățile au avut nevoie de ea.

Cafeneaua Van Gogh de pe strada Smârdan este amenajată într-un fost sediu de bancă, Banca Româno – Elvețiană. Inedit este faptul că ușa de securitate a tezaurului băncii se află încă la fața locului, la intrarea din subsol către salonul de nefumători.