Destinații din România, perfecte pentru perioada Crăciunului

0
2163

Crăciunul este una dintre cele mai aşteptate sărbători religioase ale anului. Dacă vă numărați printre cei care își fac planuri pe ultima sută de metri, iată câteva destinații din țara noastră unde Sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos poate avea un farmec aparte!

Sâmbăta de Sus este un sat de poveste, aflat în Ţara Făgăraşului, chiar la poalele Munţilor Făgăraş. Prima atestare documentară a satului a avut loc în 1437 şi a fost una dintre moşiile familiei Brâncoveanu. Dacă ajungi aici în preajma sărbătorilor de Crăciun, vei avea impresia că timpul a stat în loc. Tradiţiile şi obiceiurile din strămoşi încă se păstrează cu sfinţenie. Veţi fi martori la ceata de feciori, care în seara de Crăciun umblă cu colindul în tot satul.

Să mergi în Maramureş este o idee bună în orice perioadă a anului, însă dacă ajungi la Borşa de Crăciun este și mai frumos. Sărbătorile au un farmec aparte, căci frumuseţea locului şi tradiţiile păstrate încă din bătrâni se respectă și acum. La Borşa găseşti şi pârtii de schi foarte bune: Runc-Stiol, Telescaun şi Pătrat. (Sursă foto: jurnalmm.ro)Balvanyos se află în judeţul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc şi este o staţiune renumită pentru izvoarele sale minerale și nu numai. „Cetăţile Păgânilor”, în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munţilor Bodoc şi dispun de instalaţii moderne pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalaţii pentru mofete şi de electroterapie. În plus, peisajele de aici îți vor tăia răsuflarea. Trebuie să ajungi neapărat la ruinele cetăţii Balvanyos, Grota cu Alaun, la Cimitirul Păsărilor şi la Peştera Ucigaşă. De asemenea, la 10 kilometri de Balvanyos este Lacul Sfânta Ana, foarte frumos și el mai ales iarna.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este un loc inedit unde poți petrece un Crăciun de neuitat.  Acesta a fost construit în iarna anului 2005-2006, fiind primul hotel de acest gen din Europa de Sud-Est. Te poți bucura, așadar de Hotelul, Biserica de gheaţă şi Winter Park-ul unde poţi să faci schi şi snowboard. (Sursă foto: radioresita.ro)