Zacuscă de post cu ciuperci de la Maramu

0
2258

 Deși suntem cu gândul la masa îmbelșugată de Crăciun, mai sunt totuși câteva zile de post. Tocmai de aceea, Chef Nicolai Tand ne dezvăluie o rețetă care merită toată atenția celor care mai au câteva zile de postit până vine Crăciunul.

Pentru aceast fel de mâncare aveți nevoie de următoarele ingrediente: 5 kg ciuperci, 3 kg vinete, 3 kg gogoşari (se pot folosi şi ardei capia), 2 kg ceapă, 1 kg morcovi, 2 kg roşii, 400 g bulion, un litru de ulei, frunze de dafin, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt și se căleşte în ulei, apoi se adaugă morcovii mărunţiţi și ei şi se continuă călirea. Urmează ardeii, vinetele, apoi roşiile şi bulionul. Se lasă la foc încet, cât e nevoie, în tihnă. Ciupercile se fierb, se dau apoi prin maşina de tocat şi se adaugă la final. Se condimentează după gust cu sare, piper şi frunze de dafin.

“Aveţi grijă să alegeţi roşii cât mai coapte, nu verzi! Vinetele şi ardeii se coc înainte şi se taie cât de mărunt doriţi”, mai explică chef Nicolai. (Sursa: Libertatea.ro)