Daniel Buzdugan: „ Vizitați Covasna, pentru că merită din plin! Este un colț de rai!”

0
3801

Omul de radio și TV se declară fanul județului Covasna, cu tot ce are el mai de preț: oameni primitori, gastronomie și conace care mai păstrează încă aerul vremurilor de mult apuse. Daniel Buzdugan nu ratează nicio ocazie să viziteze această parte a țării. Iată cum o descrie!

„La doi pași de București (în jur de 240 km) intri într-un ținut de poveste: Covasna – Ținutul Conacelor! Acum sute de ani, nobilimea secuiască construia peste 200 de conace ce ascundeau tot felul de poveşti în niște decoruri super romantice.
Din păcate, multe dintre aceste conace au dispărut și au mai rămas în jur de 160, numai în județul Covasna, denumit și Ținutul Apelor Minerale (peste 1000 de izvoare)”, a scris Daniel Buzdugan pe pagina sa de Facebook.

„Pentru a intra în atmosfera aceasta de poveste, am stat 2 nopți (…) la un castel cochet deținut de o familie tânără, care timp de 10 ani a lucrat în București, într-o corporație, apoi s-a întors acasă, pe plaiurile natale pentru a restaura și a-i reda vechiului castel strălucirea de altă dată! Dacă veniți aici, neapărat să coborâți în pivniță pentru a degusta niște vinuri excelente! Recomand din inimă această locație pentru atmosfera caldă și primitoare! Personalul este format din oameni tineri, care îți dau informații și-ți aranjează plimbări la tot felul de rezervații, obiective turistice sau la meșteri acasă!”, a mai spus acesta.

Buzdugan nu a ratat ocazia de a trage o fugă și la Castelul de la Micloșoara, „un loc ce și-a recăpătat strălucirea datorită contelui Tibor Kálnoky, un restaurator nobil. Contele Kálnoky administrează şi proprietatea Prinţului Charles din Valea Zălanului, jud. Covasna”.

„ Vizitați Covasna, pentru că merită din plin! Este un colț de rai!”, a mai declarat el.