Dacă nu ați încercat până acum carnea de iepure, nu mai pierdeți vremea. Din iepure ies cele mai gustoase și rapide preparate. Iată propunerea noastră!
Ingrediente: Pentru o delicioasă friptură de iepure veți nevoie de un iepure de 500 grame-1 kg, sare, cimbru, puțin piper, usturoi, 50 ml vin alb, un pic de apă și o lingură de ulei.
Mod de preparare:
Mai întâi tranșați iepurele, spălați carnea și o frecați apoi cu puțină sare. Într-o tigaie, puneți uleiul și prăjiți carnea pe ambele părți până devine aurie.
Într-o tavă de copt, puneți carnea rumenită, condimentele și puțină apă și o dați la cuptor, la 200 grade, cam o oră. Cu 15 -20 minute înainte de a opri cuptorul, turnați vinul alb, pentru a frăgezi și mai bine friptura. Atenție! Nu trebuie amestecată și nici acoperită friptura de iepure, cât timp este la cuptor.
Când friptura este gata adăugăm usturoiul tăiat cubulețe și o mai țineți 5 minute la cuptor. Se servește caldă!