Rodica Măldărășeanu

0
2264

Rozica Măldărășeanu are o bogată experiență profesională, fiind o țesătoare apreciată mai ales pentru capacitatea sa de a recompune străvechiul repertoriu de motive tradiționale românești.

 

Femeia și-a început ucenicia în familie, învățând de mică secretele meșteșugului și nu s-a sfiit să parcurgă cu răbdare fiecare etapă, îmbogățindu-și permanent experiența în acest frumos domeniu. În prezent, ea face parte din categoria meșterilor populari capabili să transmită tinerei generații secretele artei țesutului, iar acest lucru ne umple inima de bucurie.

Meșterul popular își arată măiestria atât publicului din țară, cât și străinătate, când este invitată să-și prezinte lucrările la expoziții și târguri de profil.

Calitatea și valoarea artistică a covoarelor și scoarțelor lucrate de ea o recomandă ca mesager autentic al acestui element al culturii tradiționale românești care, din anul 2016, a devenit bun al patrimoniului umanității, sub egida U.N.E.S.C.O.

Țesăturile Rozicăi Măldăreșeanu în stil tradițional și tapiseriile inspirate din ornamentica scoarțelor românești pot fi văzute și admirare la Marriott Bucharest Grand Hotel, în cadrul evenimentului The Grand Heritage – Primii 100 de ani – expoziție aniversară dedicată artei și a tradițiilor populare românești.