Tocmagii-tăițeii moldovenești din ou și făină- dau gust și consisțență supelor, mai ales supei de găină. Iată o rețetă veche și delicioasă!
Pentru zeama de găină cu tocmagi aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg carne de găină (nu foarte bătrână), 1 ceapă, 1 morcov,1 țelină (cu tot cu frunze), 1 rădăcină de pătrunjel, borș acru, leuștean, cimbru, pătrunjel, mărar, măcriș, untișor și tocmagi (tăiței).
Mod de preparare: Carnea de găină se spală bine, apoi se pune la foc mic și se fierbe împreună cu morcovul, ceapa, țelina, rădăcina de pătrunjel , o crenguță de cimbru și o lingură de sare. În timp ce fierbe, aveți grijă să luați spuma, din când în când. Când e aproape gata, se adaugă borșul acru, după gustul fiecăruia și, la nevoie se mai adaugă sare. Se dă în clocot și se pun tocmagii, apoi se mai lasă la fiert încă vreo 5 minute, ca să se înmoaie și să se umfle tăițeii. Stingeți apoi focul, adăugați verdeața tocată mărunt și supa e gata. (Sursa: http://www.bucatarescu.ro)