Maressia este un brand nou pe piața modei românești care promovează elementele tradiționale și le reinterpretează într-un nou concept.

“Încercăm să ne reîntoarcem către rădăcini, către tradițiile de care ne-am depărtat în ultimii 20 de ani, îmbrățișând cultura vestică în detrimentul celei autohtone. Acum, românii au înțeles că ei contează ca popor de sine stătător împreună cu tradițiile și cultura lui și încearcă să regăsească și să înceapă să aprecieze din nou specificul tradițional, nu numai în modă, dar și în arta culinară, în pictură, muzică”, spune designerul Alina Marica.

“Am decis să lansez brandul Maressia, deoarece am fost puternic atrasă întotdeauna de simbolurile care provin din tradițional, dar și de fashion. Pentru că mulți mă întreabă ce înseamnă Maressia, am să le răspund acum că Maressia înseamnă în limba dacă- râu mare. Denumirea se potrivește perfect cu conceptul brandului: acela de a aduce simbolurile din tradiționalul românesc și de a le reînvia pe haine moderne, în tendințe, exact așa cum râul reprezintă trecutul și prezentul simultan”, a spus Alina.

Obiectele vestimentare create de Alina Marica au aceeași trăsătură distinctivă: broderia cu simboluri inspirate din tradițional. Sunt haine confortabile, dar și  piese vestimentare unicate.

“Cu colecția New Traditional sper să ajung la inimile oamenilor, deoarece a fost creată din suflet și cu suflet. Îmi doresc doar să placă creațiile mele cel puțin atat de mult pe cat mi-a facut mie placere să le creez. “ Pe toate creațiile Alinei Marica veți regăsi broderie de inspiratie tradițională cu un touch în trend, provenit din punctul Maressia, punctul în stea, care are la bază tradiționalul punct românesc în cruce”, a mai declarat Alina Marica în cadrul evenimentului de lansare a magazinului Maressia.

Materialele folosite la realizarea hainelor Maressia sunt 100% naturale. Sunt ţesute din fire naturale de lână, in, mătase, bumbac într-o fabrică din România.